ГПУ перевіряє відкачку нафти Коломойським?

Субота, 2 серпня 2014, 16:45

Генпрокуратура перевіряє законність викачки технічної нафти з системи нафтопроводів.

Про це заявив у ході брифінгу генеральний прокурор Віталій Ярема.

"Ми перевіряємо законність вилучення цієї нафти і наявність ознак злочину з боку тих посадових осіб, які давали відповідні розпорядження", - зазначив він.

На уточнююче питання, чи йдеться про нафту, викачану з частини нафтопроводу на території Дніпропетровщини за розпорядження керівника ОДА Ігоря Коломойського Ярема відповів: "Ми здійснюємо зараз перевірку підстав вилучення цієї нафти з нафтопроводу і подальшу мету використання цієї нафти, щоб не було розкрадань". 

Як відомо, раніше з'явилася інформація, що оператор нафтопроводів України ПАТ "Укртранснафта" відкачав 606 тис. тонн технологічної нафти з трубопроводів у власні сховища, а також на Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта", Полтавська обл.), Дрогобицький НПЗ (НПК "Галичина", Львівська обл.), І Надвірнянський НПЗ (ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", Івано-Франківська обл.), які контролюються групою "Приват" Ігоря Коломойського. 

"Укртранснафта" пропонувала Мінененергоугля викачати з системи нафтопроводів 1,355 тис. тонн технологічної нафти для її подальшої переробки на Кременчуцькому НПЗ. Звільнені від нафти нафтопроводи пропонувалося заповнити водним розчином і / або азотної сумішшю.

Пропозиція викликала критику з боку експертів галузі, оскільки її реалізація ставить під загрозу збереження і працездатність нафтотранспортної системи, майбутнє переробної галузей (запуск нафтопроводу Одеса-Броди і Лисичанського НПЗ). 

"Укртранснафта" належить НАК "Нафтогаз України".

За даними депутата Ігоря Єремєєва, у квітні  була спроба викачати нафту в Снігурівці - точка переходу нафтопроводу Кременчук-Одеса на Херсонський нафтопереробний завод. Відповідно, на цій ділянці зберігається 40 тисяч тон нафти.

У свою чергу губернатор Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський  у своєму інтерв'ю 5 каналу фактично підтвердив наявність контролю над "Укртранснафтою"  розповів про свою участь в ухваленні рішення з відкачування технологічної нафти з нафтопроводів.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News