Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемілєв: Росія готується до винищення кримських татар

П'ятниця, 22 серпня 2014, 11:18

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що Росія готується вбивати кримських татар, оскільки вважає їх "п'ятою колоною".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"У нас є інформація про те, що перш ніж почнуться військові дії з Україною, вони (росіяни – ред.) Повинні знищити "п'яту колону" на території Криму. П'ятою колоною вони називають кримських татар. Ми навіть знаємо, що вони складають списки людей, які повинні зникнути або бути вбитими – і в першу чергу це члени меджлісу", – сказав він.

За його словами, для цих цілей в Криму вже знаходяться чеченці і дагестанці, які, втім, не хочуть воювати з татарами, але росіяни намагаються їх змусити.

"Ці контрактники (чеченці і дагестанці - ред.) нам говорили, що розуміють нас і бачать нашу правоту, але вони не можуть виїхати, оскільки в заручниках у Кадирова – члени їхніх сімей, яких можуть просто розстріляти. Тому якщо щось почнеться – вони змушені будуть робити те, що їм скажуть", – розповів Джемілєв.

Лідер кримських татар додав, що до нього зверталися від Путіна і намагалися домовитися. Зокрема, в обмін на лояльність йому обіцяли дозволити в'їзд до Криму і звільнити сина, який з травня 2013 знаходиться під вартою за підозрою в умисному вбивстві.

"Але оскільки це неможливо, я тільки відповів їм: "До якої ж міри мерзенний ваш режим, якщо ваша держава займається заручництвом". І попросив передати Путіну, що я з терористами не розмовляю", – сказав Джемілєв.

За його словами, зараз Росія намагається домогтися розколу серед кримських татар і знайти серед них колабораціоністів, але у неї це не вдасться.

Як відомо, Джемілєв сподівається, що Крим повернеться до складу України раніше, ніж через рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування