Прикордонники про "гуманітарку": Росія проігнорувала домовленості

П'ятниця, 22 серпня 2014, 13:21

Російська сторона проігнорувала досягнуті домовленості щодо оформлення гуманітарного вантажу для Донбасу, рушивши самовільно на Луганськ.

Про це заявляє Державна прикордонна служба України

"З 14:00 до 21:00 (четверга, 21 серпня) в пункті пропуску "Донецьк" (РФ) на в’їзд в Україну українська сторона розпочала прикордонно-митне оформлення осіб, транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу", - зазначає відомство.

"Всього оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага – 268 020 кг. Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто – 8 375 кг. Характер вантажу: продукти харчування – 32 автомобіля (гречана крупа, рис, цукор, вода), 2 автомобіля – з медичними виробами", - інформують прикордонники.  

"Проте МЗС РФ розповсюдило заяву про начебто затягування процесу оформлення вантажу українською стороною та заявило про самостійну доставку вантажу в Луганськ", - зазначає Прикордонна служба України.

Відтак, об 11:20 оформлені вантажівки розпочали рух на територію України "без супроводу представників МКЧХ та ігноруючи досягнуті домовленості щодо оформлення вантажу".

"При цьому українська прикордонно-митна група була блокована в російському пункті пропуску "Донецьк", - наголошують у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування