Із Росії 10 разів за добу стріляли по українцях і вели розвідку з неба

П'ятниця, 22 серпня 2014, 14:26

За попередню добу з території Росії двічі обстрілювали позиції Державної прикордонної служби України, а позиції сил АТО загалом – 10 разів.

Про це повідомляє 22 серпня Прикордонна служба України.

"Обстановка на кордоні залишається напруженою. Спостерігається підвищення інтенсивності нанесення артобстрілів з території РФ по районах опорних пунктів та блокпостів сил АТО. Загалом позиції українських силовиків обстрілювалися 18 разів, щонайменше 10 з яких здійснено з території РФ", - сказано в повідомленні.

"Позиції Держприкордонслужби впродовж доби обстрілювалися двічі, в обох випадках – з території Росії", - додають у відомстві.

Зокрема, з 19:15 до 19:45 четверга, 21 серпня, з міномета близько 70 пострілів здійснили по прикордонних позиціях на ділянці відділу прикордонної служби "Станично-Луганське" Луганського загону. Обстріл вели з боку населеного пункту Маноцький (РФ) у напрямку Колесніковки (Україна).

З 20:05 до 20:20 повторно ці ж позиції прикордонників обстріляли з міномета, зробивши близько 56 пострілів. Дані про втрати майна та техніки уточнюються.

Крім того, "РФ продовжує активну повітряну розвідку з використанням БПЛА на Луганщині та в акваторії Азовського моря", зазначає відомство.

О 20:30 в районі населеного пункту Красна Талівка (Луганська область) помічено 1 БПЛА "(т. зв. "безпілотник"), що рухався в глибині території України до 500 м на висоті 1000 м та в подальшому залишив територію України.

О 15:45 корабель Морської охорони Держприкоронслужби "Онікс" виявів у районі населеного пункту Холодне (Донецька область) 1 "безпілотник", який рухався із півдня на північ на висоті 400-500 м.

"Здійснено спробу збити даний безпілотний апарат, після чого він розвернувся та зник в напрямку Росії", - повідомляє Прикордонна служба.

О 21:50 цей же корабель в районі населеного пункту Сєдове (Донецька область) виявив ще 1 БПЛА, який рухався із заходу на схід на висоті 800-900 м. "Після застосування зброї БПЛА також зник на території Росії", - додають у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування