Меркель зустрінеться у Києві з мерами Донецька і Львова

П'ятниця, 22 серпня 2014, 16:32

Канцлер ФРН Ангела Меркель під час візиту до Києва зустрінеться з мерами українських міст – зокрема, Києва, Донецька та Львова.

У німецькому уряді розглядають можливість надання подальшої фінансової допомоги Україні, повідомляє DW з посиланням на інформагенцію dpa.

Наразі перевіряється, чи може Німеччина надати допомогу для відбудови держави і в якому обсязі, заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт у Берліні у п'ятницю, 22 серпня.

При цьому він послався на підтримку з боку Міжнародного валютного фонду, одним із членів якого є Німеччина.

Речник міністерства закордонних справ ФРН у зв'язку з цим наголосив, що від українського уряду очікують проведення обіцяних реформ.

Раніше глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Україні для проведення реформ потрібен новий "план Маршалла" – політична, економічна та соціальна підтримка. На його думку, провідну роль у наданні такої підтримки та розв'язанні конфлікту з Росією могла б відіграти Німеччина.

Як відомо, Меркель у суботу, 23 серпня, відвідає з одноденним візитом Київ. Це буде першою поїздкою канцлерки до України після початку в державі кризи.

Під час візиту Меркель хоче обмінятися думками з мерами кількох українських міст, підтвердив речник німецького уряду. Він назвав Київ, Донецьк та Львів. У зустрічі має взяти участь також представник кримських татар.

Візит Меркель до Києва, в центрі якого буде її зустріч із президентом Петром Порошенком, в Україні вважають знаком підтримки України.

За останні місяці Євросоюз гарантував Україні фінансову допомогу на найближчі 7 років загальним обсягом понад 11 мільярдів євро, серед яких як кредити, так і грантова допомога з метою реалізації конкретних реформ. Ще 12,3 мільярда євро загальної кредитної допомоги у своїй програмі для Києва гарантував МВФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...