Росія готує ще один "гуманітарний конвой" для України

Понеділок, 25 серпня 2014, 11:21

Російська сторона поінформувала Україну про намір підготувати черговий так званий гуманітарний конвой.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

"Ми направили вчора офіційну ноту до Міністерства закордонних справ України з інформуванням про наш намір підготувати черговий конвой з гуманітарними вантажами", - сказав він на брифінгу в Москві.

Міністр заявив, що Росія розраховує направити другий конвой за тим самим маршрутом і в тих самих параметрах, а домовитися про це потрібно цього тижня.

"Ми хочемо домовитися про всі умови доставки другого конвою за тим самим маршрутом, у ті ж  самі параметри, за участю українських прикордонників і митників у найближчий час", - сказав Лавров.

"Ми переконані, що це необхідно зробити цього тижня", - наголосив глава МЗС РФ.

22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В РФ заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, згідно з оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виготовляються патрони для стрілецької зброї.

Він також повідомив, що Україну станом на день суботи покинуло 184 вантажівки російської колони так званого гуманітарного конвою, українська сторона не допущена до їх огляду.

25 серпня представник Південного митного управління Раян Фарукшин заявив, що кількість автомобілів так званого гуманітарного конвою, які виїхали на схід України, співпала з кількістю тих, що повернулися назад.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування