Ярема пообіцяв заборонити "маски-шоу"

Середа, 27 серпня 2014, 17:43

Генеральна прокуратура ініціює введення заборони на використання масок-балаклав бійцями спецпідрозділів правоохоронних органів при проведенні обшуків.

Про це на прес-конференції сказав генеральний прокурор Віталій Ярема, повідомляють "Українські новини".

"Ми зараз готуємо, я вже дав відповідні доручення, нормативний акт... щодо заборони використовувати спецпідрозділи із закритими обличчями під час обшуків в офісах, громадських установах, де немає загрози для працівників слідчо-оперативних груп", – сказав він.

Генпрокурор упевнений, що співробітникам спецпідрозділів немає гострої необхідності приховувати своє обличчя при проведенні обшуків у громадських установах.

Також Ярема навів приклад пограбування ювелірного магазину "Граф" у Києві, коли співробітники спецпідрозділу УБОП "Сокіл" із закритими масками обличчями ввірвалися в магазин нібито для проведення обшуку і сприяли крадіжці коштовностей прокурором, слідчими і понятими.

26 серпня прокурор і слідчий, які проводили обшук у магазині, були затримані, а ще один підозрюваний – слідчий Василенко – оголошений у розшук.

Власники магазину стверджують, що було викрадено коштовностей на майже два мільйони доларів.

При цьому співробітники спецпідрозділів "Сокіл", які брали участь в обшуку, не затримані, оскільки, за даними Яреми, відмовилися брати участь у грабунку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...