На Донбасі зупинилися всі коксохімічні та хімічні заводи

Середа, 27 серпня 2014, 18:18

Унаслідок бойових дій терористів та російських найманців в зоні проведення АТО зупинені всі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу.

Про це під час брифінгу повідомив речник ІЦ РНБО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що через руйнування комунікацій зупинились Луганська і Дебальцевська дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці, Ясинуватський, Іловайський залізничні вузли. Не працюють на відправку потягів вокзали Донецька, Луганська, Дебальцевого, Іловайська.

Крім того, через постійні обстріли терористами шахти Кіровського та Петровського районів Донецької області працюють в режимі вентиляції і водовідливу. Більшість гірників відправили в безоплатні відпустки. Шахта "Жовтневий рудник" підтоплюється.

Повністю припинено життєзабезпечення шахти "Луганське" державного підприємств "Луганськвугілля". Не відкачується вода, не провітрюються вирубки, пошкоджений копровий підйом.

Також Лисенко зазначив, що терористи зруйнували цех завантаження вугілля на шахті "Трудівська" в Петровському районі Донецька. Також через значні пошкодження практично втрачені можливості відновлення подальшої виробничої діяльності шахти "Ровенькиантрацит".

Унаслідок бойових дій терористів у Станично-Луганському районі пошкоджено магістральний газопровід, який забезпечував подачу природного газу з Ольгинського родовища у населені пункти області. У результаті без газопостачання залишилось близько 15 тисяч мешканців регіону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування