Яценюк просить скликати засідання Радбезу ООН і заморозити російські гроші

Четвер, 28 серпня 2014, 11:00

Прем'єр Арсеній Яценюк просить західних партнерів скликати термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з діями Росії на сході України.

Про це він заявив в ході підписання Меморандуму про співпрацю між Кабміном і Світовим конгресом українців, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вважаю за необхідне, щоб наші західні партнери скликали надзвичайне засідання Радбезу ООН. Росія істотно наростила військову присутність в Україні", – сказав він.

Яценюк вважає, що також відповідні надзвичайні засідання мають відбутися в ОБСЄ та Євросоюзі на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

Також Яценюк звернувся до партнерів України з проханням заморозити російські активи і фінанси доти, поки Росія не виведе свої війська з України.

"Заморозити Росії активи і фінанси до моменту виведення Росією своїх збройних сил, техніки з території України", – заявив Яценюк.

"Введені санкції не дали результату. В таких обставин єдиним елементом стримування російської агресії має бути розгляд введення санкцій щодо заморожування всіх російських активів і зупинки всіх банківських транзакцій РФ в країнах-членах ЄС і США, і країнах G7", – додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News