Речник ЄС в Києві заявив про агресію Росії. Посольство ЄС від заяви відмежувалося

Четвер, 28 серпня 2014, 11:29

Речник Європейської комісії у Києві Давід Стулік заявив про початок агресії Росії проти України та попередив про небезпеку "страусиного підходу". В ЄС назвали цю заяву його особистою думкою.

Відповідну заяву Давід Стулік зробив на своїй сторінці у Facebook, пише "Радіо Свобода".

"Запам’ятайте сьогоднішній день, 27 серпня. Сьогодні почалася відкрита російська агресія на українську територію. Це правда, що ця агресія відбувалася тривалий час, починаючи з Криму, але тепер стало очевидно, кримський сценарій відбувається і на материковій Україні", – написав Стулік.

Давід Стулік попередив, що з російською агресією може зіштовхнутися і безпосередньо Захід.

"Страусиний підхід найменше допоможе у цій ситуації. Завтра ми можемо зіштовхнутися з повномасштабною війною. А післязавтра ми, у деяких частинах Заходу, можемо стати суб’єктами подібної агресії", – зазначив Стулік.

"Сьогодні ми, європейці, хто вірить у чіткі цінності, гасла і принципи, повинні усвідомити, що ми також українці", – наголошує Стулік.

Однак згодом він видалив цей пост зі своєї сторінки.

У Євркомісії назвали таку заяву Стуліка його приватною думкою. "Це повідомлення представляє його приватну думку і, таким чином, не може бути представлене в якості офіційної позиції", - зазначається на сторінці представництва ЄС в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування