Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд забрав звання почесного громадянина Харкова у російського чиновника

Четвер, 28 серпня 2014, 21:29

Харківський окружний адмінсуд 28 серпня скасував рішення Харківської міськради про присвоєння члену комітету з оборони й безпеки Ради Федерації Росії Олександру Шишкіну звання почесного громадянина міста.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області з посиланням на прокурора Харкова Євгена Поповича.

Прокуратура в суді наполягала на тому, що дане рішення міськради суперечить Конституції й низці законів.

"Діяльність зазначеної особи не можна розглядати як вагомий внесок у розвиток нашого міста, що сприяє підвищенню його авторитету на загальнодержавному й міжнародному рівні", - сказав Попович.

З його слів, суд у повному обсязі задовольнив позов, визнавши незаконним і скасувавши пункт рішення 34 сесії Харківської міськради від 6 серпня "Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харкова", що стосувався безпосередньо Шишкіна.

Як відомо, Харківський окружний адмінсуд 13 серпня призупинив дію рішення Харківської міської ради про присвоєння члену комітету з обороні й безпеки Ради Федерації Росії Олександрові Шишкіну звання почесного громадянина міста.

Фракція партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Харківській міськраді 6 серпня звернулася із проханням до прокуратури міста й області опротестувати рішення сесії міськради про присвоєння звань почесного громадянина Харкова громадянам Росії Олександрові Шишкіну й Павлу Фуксу.

Харківська міськрада на своїй сесії 6 серпня ухвалила рішення щодо присвоєння Шишкіну звання почесного громадянина Харкова.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування