Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боятися Путіна треба не тільки Східній, а й Західній Європі - експерт

П'ятниця, 29 серпня 2014, 14:31

Санкції Заходу не вплинуть на політику Володимира Путіна, і якщо дійде до війни, то на Східній Європі Росія не зупиниться.

Про це в ефірі програми The World Tonight на радіо BBC 4 заявив директор Центру Карнегі в Москві Дмитро Тренін, передає "Дзеркало тижня".

За його словами, якщо Путін розв'яже відкриту війну проти України, він не зупиниться тільки на українській території. Під ударом опиниться вся Східна Європа і навіть Захід.

"Я думаю, нам всім слід відчувати занепокоєння. Якщо ситуація справді дійде до війни, я не думаю що все закінчиться тільки в Україні. Інші в Європі, я маю на увазі за межами Балтії та Східної Європи, постраждають від цієї війни", - сказав експерт.

Тренін також додав, що санкції Заходу не подіють на політику Путіна, оскільки мова йде "не про інвестиційний клімат, а про більш екзистенціальні питання".

"Путін вважає, що він президент воєнного часу. І він докладе всіх зусиль, щоб утримати Україну подалі від НАТО, щоб на її території не було американський чи інших західних солдат", - заявив Тренін.

"Підтримка бойовиків на Сході України для нього - це єдина карта, яку він може розіграти", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування