Путін заявляє, що Януковича не проштовхував, а просто підтримав

П'ятниця, 29 серпня 2014, 16:18

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що не проштовхував Януковича на президентство, однак підтримав його на прохання Леоніда Кучми.

Про це Путін заявив, відповідаючи на запитання, що з позиції заходу колишній президент "російська креатура, що Росія сама винувата, що поставила таку нечистоплотну людину, яка прокралася".

"Я відкрию вам невелику таємницю, навіть не таємницю, а історію із приводу колишнього президента Януковича. Нікуди ми колишнього президента Віктора Януковича не пропихали", - сказав Путін.

"Нічого подібного ніколи не було. Росія завжди підтримує діючу владу. Ми не так, як наші деякі партнери, які поводяться більш прагматично – вони завжди розкладають яйця по різних кошиках", - сказав Путін.

"І більше того, є лояльна їм влада, вони завжди працюють із опозицією, як американці… щоб показати, що їм є на кого спертися", - додав він.

"На пострадянському просторі ми не можемо так чинити в нас інша ситуація абсолютно. Ми завжди опираємося на діючу владу й завжди її підтримуємо. Так було в часи Кучми", - сказав він. "Ми завжди співробітничаємо з діючою", - розповів Путін.

"Коли його президентство закінчувалося, я його прямо запитав, кого Росія повинна підтримувати на наступних президентських виборах. Він мені сказав: "Януковича". У мене виникли сумніви, чи остаточно визначився Кучма з кандидатурою Януковича, я його запитав на завершальному етапі підготовки президентської кампанії. Він мені відповів, що питання вирішене", - сказав він.

"Ухвалено рішення, будемо висувати Януковича, і я прошу вас і Росію його підтримати, у тому числі інформаційними ресурсами, політично підтримати", - процитував слова Кучми Путін.

"Ми так і зробили", - додав він.

"А коли вони вчинили там повна розпуста із третім туром виборів, я звичайно рот відкрив і звернувся до Кучми: "Ви підтримуєте або не підтримуєте". Йому не дали скористатися результатом своїх виборів. Він же переміг у другому турі. Усе розвернулося в гостру боротьбу. І Ющенко, який став президентом, і Тимошенко мабуть теж великих успіхів не досягли, раз потім переміг Янукович", - сказав Путін.

"Але ми ніколи нікого не проштовхували, не проштовхуємо й не будемо проштовхувати. це стосується і Януковича", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...