Путін вирішив порівняти рівень життя Криму й Донбасу

П'ятниця, 29 серпня 2014, 16:55

Президент Россі Володимир Путін уважає, що міжнародне визнання Криму в якості суб'єкта РФ буде довгим.

Про це він заявив на форумі в Селігері.

"Якщо обирати тим часом, що відбувається на Донбасі і як люди живуть у Криму, то будь-яка розсудлива людина вибрала б сьогоднішній стан у Криму", - заявив він.

"Я вже не кажу про щиросердечний порив, що кримчани відчувають за з'єднання з Росією. За що ми вдячні кримчанам, тому що вони продемонстрували, що таке патріотизм", - додав Путін.

"Проблема, пов'язана з визнанням, думаю, що це буде вирішуватися довго й нудно. Для мене це дивно, тому що дійсно те, що відбулося із Сербією, з Косово, - це говорить про те, що коли є політична воля й бажання, то дуже легко зізнаються ті рішення, які відбулися в Косово або відбулися в Криму", - сказав Путін.

Він нагадав, що Косово оголосило про свою самостійність у результаті ухвалення рішення парламентом, без проведення референдуму.

"А в Криму що відбулося? Що ви зробили? Ви прийняли рішення парламентом про незалежність, а потім на базі проведеного референдуму ухвалили рішення щодо приєднання до Росії", - зазначив Путін і додав, що це найбільш демократичний спосіб визначення своєї долі.

У ситуації із Кримом Росія зробила згідно з міжнародним правом й Статутом ООН, де прямо записане про право на самовизначення, а також на підставі волі народу, додав Путін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування