В МЗС радіють, що ЄС визнав російську агресію

Неділя, 31 серпня 2014, 19:56

В Україні вітають висновки спеціального засідання Європейської Ради від 30 серпня, в яких лідери ЄвроСоюзу визнали факт агресії з боку Росії.

Про це йдеться в коментарі МЗС.

Українське зовнішньополітичне відомство подякувало також за заклик ЄС до Москви негайно вивести свої війська з території України.

"Ми високо цінуємо те, що лідери ЄС сприйняли аргументи президента України на користь збільшення тиску на Росію з метою повернення її позиції у конструктивне русло", - йдеться в повідомленні.

В МЗС заявили, що зараз "Україна є тим рубежем, на якому українці стали на захист безпеки та добробуту всієї Європи, демократії та європейських цінностей".

"Закликаємо ЄС і держави-члени продемонструвати реальну солідарність з Україною, надати практичну підтримку та запровадити якісно нові поглиблені санкції щодо Росії, які б допомогли нашій державі протистояти російській агресії", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Європейська Рада дала Росії тиждень на виведення військ з України та доручила Єврокомісії підготувати глибокі санкції проти РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування