Бойовики обстріляли колону військових з 72-ої бригади, що поверталися з Росії

Вівторок, 5 серпня 2014, 08:37

Бойовики обстріляли колону беззбройних Українських військовослужбовців 72 бригади (195 чоловік), які повертались з території Російської Федерації. 

Про це повідомляє прес-центр АТО у вівторок вранці.

"Загарбники ймовірно знали про маршрут пересування колони. Їх підлий напад скерований на дискредитацію командування сил АТО та керівництва держави", - сказано у повідомленні.

Інших подробиць в АТО не наводять.

Водночас, за словами спікера РНБО Андрія Лисенка, напад стався в районі Ольгінки, Донецької області, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні, близько 6 ранку в районі Ольгінки Волноваського району Донецької області бойовики віроломно обстріляли колону, в якій з території РФ поверталися 195 українських військовослужбовців і були беззбройними", - сказав він.

За його словами, колону супроводжував підрозділ військової служби правопорядку, який прийняв бій, захищаючи силовиків.

 

"Враховуючи те, що це надзвичайна подія сталася на території, підконтрольній силам АТО, вважаємо дану подію провокацією, влаштованою проросійськими найманцями з метою дискредитації збройних сил і керівництва України, видаючи даний факт за помсту українських військових "зрадникам", - заявили в РНБО.

Лисенко повідомив, що на даний момент даних про кількість жертв або поранених немає.

"Командування АТО вживає заходів для надання підкріплення, знищення терористів і повернення військових додому", - сказав він.

Напередодні частина військовослужбовців сил АТО після тривалого обстрілу з танків, важких гармат, БМ 21 "Град", та по закінченню в них боєприпасів були змушені відійти на територію Російської Федерації.

Перед відходом вони підірвали залишки бойової техніки, та знищили свою зброю. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...