Туск: Захід поки не знає, що робити, якщо Росія нападе на Україну

Середа, 6 серпня 2014, 13:42

Західний світ поки не має одностайної відповіді на те, як діяти в разі прямої російської інтервенції в Україну, загроза якої значно зросла.

Про це заявив прем'єр Польщі Дональд Туск, передає Gazeta Wyborcza повідомлення PAP.

"Весь світ стане перед цією дилемою, якщо б дійшло до прямої інтервенції російських військ в Україну, то очевидно це буде ситуація якісно нова, і, на мою думку, ніхто зараз не має доброї однозначної відповіді, як має західний світ реагувати на це", - заявив він.

Туск повідомив, що має інформацію, що "загроза прямої інтервенції (Росії в Україну – ред.) безперечно вища зараз, ніж ще кілька днів чи місяців тому".

Туск заявив, що усі мають бути готові до ведення нової "гібридної війни".

"Усі бачимо, як проходить ця війна в Україні, але це означає, що той конфлікт може мати дуже різні форми, може бути експортований (…) Цей конфлікт заперечує всі існуючі правила і рутину, тому ми повинні бути готовими до різних несподіванок", - закликав польський прем'єр.

Він повідомив, що польські силовики уважно стежать за ситуацією вУкраїні і оперативно на неї реагують.

"Ніщо поки не вказує, що Польща може стати об'єктом такої агресії, але, однозначного, зараз ситуація більш загрозлива, ніж у минулому, тому ми мусимо бути до неї краще підготовані", - пояснив Туск.

Як відомо, екс-президент Польщі Алєксандр Квасьнєвський заявляв раніше, що Путін уже не може відмовитись від України, попри серйозні санкції Заходу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News