Суд заарештував майно Новинського

П'ятниця, 8 серпня 2014, 19:14

Печерський районний суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про стягнення майна з власників істотної участі банку "Форум" як забезпечувальний захід заарештував майно Вадима Новинського в сумі 4 млрд 466 730 000 грн.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як говориться в тексті ухвали суду, були заарештовані $ 50 млн Yernamio Consulting Ltd (Кіпр), безпосереднього власника 98,68% акцій "Форуму", на рахунку в Нацбанку при загальній позовної суми ФГВФО 5.05 млрд грн.

У зв'язку з цим Фонд подав клопотання про забезпечення позову за рахунок накладення арешту на майно фізособи на відсутню суму в 4 млрд 466 730 000 грн.

"Позивач вказує, що відповідачі не вжили необхідних заходів для капіталізації банку та відновлення його платоспроможності, що завдало шкоди інтересам вкладників ...", - йдеться в документі.

"Позивач навів достатньо обгрунтовані підстави щодо необхідності забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти, зокрема, суд приходить до висновку, що існує реальна загроза ухилення від обов'язку виконання рішення суду в разі задоволення вимог позову", - сказано в документі.

В "Смарт-холдингу", що об'єднує активи Новінського, агентству повідомили, що зазначену ухвалу суду буде оскаржено, як і низку інших, не давши інших коментарів.

Відповідно до реєстру судових рішень, Київський апеляційний господарський суд 6 серпня вже прийняв до розгляду апеляційну скаргу Yernamio Consulting Ltd на визначення Господарського суду Києва від 27 червня цього року, який ще до Печерського суду заарештував як забезпечувальний захід належать компанії $ 50 млн на рахунок в Нацбанку.

В цьому господарської позові ФГВФО вимагає від Yernamio Consulting Ltd, ТОВ "Видавництво" Генеза "та ТОВ" Гравітон "солідарного стягнення 2 млрд 314 650 000 грн для задоволення заборгованості перед вкладниками і кредиторами банку.

У документі вказується, що станом на 13 червня загальна сума зобов'язань банку "Форум" становила 10.66 млрд. грн, а ринкова вартість ліквідних активів на 12 лютого - 5.61 млрд грн.

Банк "Форум" заснований в 1994 році, на 1 січня 2014 року по розміру загальних активів займав 24-е місце (10.404 млрд. грн) серед 180 українських банків.

ФГВФО 13 березня цього року ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум", а 13 червня по пропозицією Фонду Нацбанк вирішив ліквідувати банк "Форум".

В "Смарті" відзначили, що проблеми банку накопичувалися роками, але посилилися в 2012 році, і багато в чому пов'язані з попереднім власником - Commerzbank, з яким в даний час ведуться судові розгляди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News