ФСБ вилучила з продажу в Криму книги Джемілєва — Чубаров

Понеділок, 1 вересня 2014, 13:31

ФСБ Росії провела рейди і вилучила з книгарень і у приватних продавців "книги, зміст яких не відповідав їх уявленням того, що дозволено читати громадянам".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, книги вилучалися насильно, без пред'явлення будь-яких документів.

Крім інших, в числі заборонених і вилучених опинилася книга лідера кримських татар Мустафи Джемілєва "Протягом десятиліть голос кримських татар не був почутий..."

"Зазначена книга розповідає про суспільну, правозахисну та політичну діяльність лідера кримських татар Мустафи Джемілєва", — написав Чубаров.

Зокрема, в неї включені матеріали про судові процеси, котрі розкривають становлення руху за права кримськотатарського народу в цілому і Джемілєва як активного учасника цього руху, уривки з мемуарів видатних правозахисників ... останнє слово Джемілєва на Омському процесі 1976 року, яке викривало злочинний режим, що піддав репресіям цілі народи.

До книги також увійшли інтерв'ю Джемілєва, які він дав різним виданням вже після повернення кримськотатарського народу на батьківщину, виступи з трибуни Верховної ради, зі сцени Євромайдану, а також знаменита його промова на закритому засіданні Ради Безпеки ООН 31 березня 2014 року.

Як відомо, раніше Джемілєв висловив надію, що окупація Криму Росією закінчиться менш ніж через рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування