Порошенко вирішив поки не вводити воєнний стан

Понеділок, 1 вересня 2014, 20:45

На зустрічі президента України Петра Порошенка з лідерами фракцій Верховної Ради було ухвалено рішенняя не вводити в країні воєнний стан.

Про це повідомляє "5 канал".

Цю інформацію також підтвердив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі телеканалу ICTV.

Раніше лідер парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що Порошенко обмірковує доцільність введення воєнного стану в Україні.

"Президент відповів, що він обмірковує можливість внесення до парламенту питання про необхідність введення воєнного стану в Україні", - сказав Тягнибок журналістам після зустрічі лідерів фракцій і груп Верховної Ради з главою держави в понеділок в Києві.

За словами лідера "Свободи", для того, щоб президент ухвалив таке рішення, повинні відбутися "певні події". "Очевидно, йдеться про ще більше загострення ситуації на фронті", - пояснив він, пише "Інтерфакс-Україна".

При цьому Тягнибок сказав, що в світлі останніх подій під Іловайськом і того, що відбувається в Луганську, "звичайно, як на мене, воєнний стан треба вводити якнайшвидше".

У той же час, лідер парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає, що в Україні не буде введений воєнний стан.

"За отриманою нами інформацією, станом на сьогодні є всі підстави вважати, що навряд чи воєнний стан буде введений", - сказав він після зустрічі лідерів парламентських фракцій і груп з президентом.

Лідер фракції "Батьківщина" зазначив, що вважає політиканством заяви, що введенням воєнного стану в країні можна зірвати позачергові парламентські вибори.

"Військовий стан вводиться не для того, щоб зірвати вибори. Воєнний стан має бути введений, якщо ситуація виходить з-під контролю", - підсумував Соболєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування