Росія хоче, щоб асоціація з ЄС не заважала Україні йти в Митний союз

Середа, 10 вересня 2014, 12:27

Росія вимагає від України і Європейського союзу внести зміни в Угоду про асоціацію, які б не перешкоджали інтеграції України в Митний союз.

Поро це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на документ.

Зокрема, російська сторона розписала, яким чином слід "підправити" Угода про асоціацію, перешкоджає, на переконання РФ, "подальшій участі України в інших, крім ЄС, інтеграційних об'єднаннях".

"В Угоді (стаття 39) про асоціацію необхідно передбачити, що ця угода не перешкоджає збереженню або створенню митних союзів, зон вільної торгівлі або домовленостей про прикордонну торгівлю, і не є підставою для виходу України з таких спілок, об'єднань та угод, а також для перегляду раніше досягнутих домовленостей і угод у таких об'єднаннях і союзах.

Таким чином, в угоді буде зазначено, що метою асоціації України з ЄС не є спричинення прямого або непрямого збитку інтересам інших об'єднань і дозволить зберегти за Україною суверенне право участі в інших об'єднаннях. Асоціація України з ЄС не повинна перешкоджати прийняттю і застосуванню національного законодавства України і законодавства інтеграційних об'єднань, учасником яких є Україна є (або може бути)", - сказано в п. 2.1. документа.

Раніше стало відомо, що Росія вже висунула Києву і Брюсселю список своїх вимог щодо зміни підписаної Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування