Суд відпустив "Топаза" під особисте зобов'язання - адвокат

П'ятниця, 12 вересня 2014, 19:55

Київський районний суд Харкова змінив запобіжний захід щодо антімайдановца Гната Кромского, відомого на прізвисько "Топаз" з арешту на особисте зобов'язання.

Про це повідомив адвокат Кромского Олександр Шадрін, передає Інтерфакс-Україна.

"Були подані клопотання прокуратурою і захистом про зміну запобіжного заходу. Прокуратура просила змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання. Захист просив також повернути обвинувальний акт в прокуратуру для усунення порушень КПК. Суд задовольнив обидва клопотання", - сказав Шадрін.

Крім того, він припустив, що зміна позиції суду, що раніше неодноразово відмовляв у звільненні Кромсского з-під варти, пов'язана з політичною волею.

"Напевно, це політична воля ... виконання мирного плану президента по врегулюванню ситуації на південному сході країни", - сказав Шадрін.

За його словами, Кромський мав бути звільнений з-під варти в залі суду, однак цього не сталося.

"У постанові суду сказано, що воно підлягає негайному виконанню. Тобто його мали відпустити відразу в залі суду. Однак цього не сталося. Його відразу відвезли до слідчого управління СБУ для проведення слідчих дій", - сказав Шадрін.

Харків'янин Ігор Кромський був учасником охорони Антимайдан в Маріїнському парку в Києві. Став відомий по позивному "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдан".

Кромський був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування