Кучма пропонує ввести на українсько-російський кордон миротворців ООН

П'ятниця, 12 вересня 2014, 20:28

Учасник тристоронньої контактної групи "Україна - ЄС - Росія", другий президент України Леонід Кучма пропонує ввести на Донбас на кордон України і Росії миротворчі війська ООН.

Про це заявив Леонід Кучма журналістам у рамках 11-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає Інтерфакс-Україна.

"А ще краще - миротворчі війська ООН ввести туди", - сказав він.

Він нагадав, що мінський протокол відводить завдання контролю кордону ОБСЄ.

Кучма повідомив, що наступного тижня пропонується черговий раунд зустрічі в Мінську, щоб детально розглянути проблему імплементації мирного плану, який потребує безлічі документів, зокрема на рівні уряду і парламенту.

При цьому Кучма висловився за більше залучення до його реалізації Росії і особисто її президента Володимира Путіна, а також ЄС і США.

"Від кого залежить мир? Від двох людей: від Бога і Путіна, але Бога немає, значить від Путіна", - іронізував учасник контактної групи від України.

Заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий зазначив під час обговорення, що у разі наближення до значимих рішень на рівні тристоронньої контактної групи передбачалась участь президентів у "нормандському форматі" (Україна-Росія-Франція-Німеччина).

"Але цього поки що не відбувається", - констатував Чалий.

Кучма також наголосив, що економіка країни і, особливо, Донбасу, перебуває в жахливому стані, тому необхідний новий план Маршалла для України, необхідно списання боргів.

Водночас він зазначив, що керівництво України розуміє, що головний тягар витрат ляже на Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...