Російські ЗМІ звітують, що в Луганськ приїхали 70 вантажівок російського "конвою"

Субота, 13 вересня 2014, 10:08

Перші вантажівки з російською гуманітарною допомогою для сходу України прибули на територію Луганська.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, автомобілі стоять на розвантаженні на одній з продуктових баз Луганська. Всього в місті знаходиться близько 70 вантажівок.

Представник супроводу гуманітарного конвою повідомив, що загальна вага вантажу близько 2 тис. тонн - "це всі необхідні продукти для виживання жителів міста та області: вода, гречка, цукор, медикаменти та багато іншого"​​.

За словами джерела, вантажівки були готові до відправки ще кілька тижнів тому, але не виїжджали тому, що не було дозволу з українського боку.

Вранці близько 120 "КамАЗів" гуманітарного конвою пройшли російський митний контроль на кордоні з Україною, на пункті пропуску "Донецьк" у Ростовській області.

Напередодні стало відомо, що група автомобілів "гуманітарного конвою" перетнула українсько-російський кордон.

"Митники та прикордонники завершили оформлення групи "гуманітарного конвою", що складається з 33 автомобілів і двох автомобілів супроводу", - повідомив офіційний представник Південного митного управління Раян Фарукшин. 

Вдень 12 вересня повідомлялося, що російський "гуманітарний конвой", нібито призначений для мешканців Донецької і Луганської областей, стоїть без руху біля міста Кам'янськ-Шахтинський (Ростовська область), неподалік кордону з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News