Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді вистачить голосів на спецстатус Донбасу – ЗМІ

Вівторок, 16 вересня 2014, 00:56

Консультації з фракціями у Верховній Раді показали, що в парламенті вистачить голосів для ухвалення внесеного 15 вересня Петром Порошенком законопроекту про особливий статус для окупованої частини Донбасу.

Як повідомили джерела ZN.UA з Адміністрації президента, пропозиції глави держави підтримають депутати фракцій Партії регіонів та "УДАРу", група "Економічний розвиток" Віталія Хомутинника та група "Суверенна європейська Україна" Ігоря Єремєєва, депутати від Компартії, а також позафракційні мажоритарники, які входять в орбіту Порошенка.

Поки що дискутують, чи голосувати за законопроект, соратники прем'єра Арсенія Яценюка.

Не підтримає закон фракція "Батьківщини", ВО "Свобода", Анатолій Гриценко та ще два депутати від партії "Громадянська позиція", а також Олег Ляшко.

Депутат "Батьківщини" Андрій Шевченко, зокрема, в ефірі телеканалу ICTV заявив, що його партія не буде голосувати за закон, тому що він передбачає амністію терористів, винних у військових злочинах.

Таким чином, згідно з підрахунками ZN.UA, навіть без голосів близьких до Яценюка депутатів за президентський законопроект набереться не менше 230 голосів "за".

Як відомо, президент Петро Порошенко пропонує на три роки запровадити особливий порядок самоврядування в Донецькій і Луганській областях.

Відповідний законопроект депутати ВР отримали в понеділок, його текст має "Українська правда".

У вівторок Рада проведе частину свого засідання в закритому режимі. Серед питань, які будуть обговорюватися - статус деяких районів Донецької та Луганської областей, повідомляє голова депутатської групи Ради "Економічний розвиток" Анатолій Кінах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування