Раді вже запропонували скасувати закони про Донбас і амністію

Середа, 17 вересня 2014, 10:35

Ряд депутатів запропонували Раді скасувати прийняті у вівторок закони про особливий статус Донбасу та заборону переслідування сепаратистів.

Відповідні проекти постанов опубліковані на сайті парламенту.

Авторами документів виступили депутати від "Батьківщини" Іван Кириленко, Юрій Одарченко, Роман Ілик та Олександр Абдулін, а також позафракційні Анатолій Гриценко та Олег Канівець.

У пояснювальній записці сказано, що закони про статус Донбасу та амністію були проголосовані з грубим порушенням регламенту, зокрема – була прихована інформація щодо персонального голосування кожного депутата, що ставить під сумніви достовірність результатів голосування.

Крім того, стверджують автори постанов, деякі депутати голосували чужими картками.

Також вони нагадали, що після першого читання законопроект можна одразу голосувати у другому лише за умови, що від депутатів не надійшло жодних зауважень, а такі зауваження були, але їх проігнорували.

Як відомо, голосування за вказані закони відбулося у закритому режимі. Крім того, на табло не були відображені результати голосувань, тому самі депутати не знають, хто підтримав ці документи. Було лише оголошено, що за проект про особливий статус проголосували 277 депутатів, за проведення амністії – 287.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News