Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На в'їзді до Криму утворилася 10 кілометрова черга

Середа, 17 вересня 2014, 10:59

На в'їзді до Криму в районі пункту контролю "Чонгар" утворилася 10 кілометрова черга.

Про це інформує офіційний сайт Держприкордонслужба у середу.

Станом на 8.00 17 вересня черги на виїзд з материкової частини України складають до 10 кілометрів.

Така ситуація виникла внаслідок прискіпливий огляд російськими прикордонниками автомобілів громадян України та вантажівок української реєстрації, зазначають у Держприкордонслужбі.

Враховуючи те, що в середньому оформлення однієї вантажівки у російських прикордонників триває понад 30 хвилин, а легкових автомобілів – не менше 20 хвилин, а для оформлення в російський пункт пропуску прикордонники запускають лише по одному транспортному засобу, водії вимушені очікувати в черзі годинами.

Державна прикордонна служба рекомендує громадянам України обирати для руху до АР Крим інші напрямки де не має такого скупчення автотранспорту.

У свою чергу видання "Крим Реалії" повідомляє, що вранці 17 вересня, в порту "Кавказ" своєї черги на пором очікують до 153 авто, в порту "Крим" - до 825 машин.

Як пише в середу ЛІГАБізнесІнформ, через простій фур на анексованому Росією півострові виникає дефіцит деяких продуктів.

Про це повідомила нелегітимний міністр економічного розвитку республіки Світлана Верба на апаратній нараді в Раді міністрів Криму.

"Спостерігається дефіцит по окремих групах товарів, пов'язаний з простоєм транспорту на сухопутному кордоні на півночі республіці. На сьогодні черги на Чонгарі складають 12 кілометрів, в Армянську - 14 кілометрів. Простоюють машини по три дні", - сказала Верба.

На зростання цін на продукти через черги на кордоні скаржився також самопроголошений уряд Севастополя.

Так, начальник головного управління споживчого ринку та ліцензування Севастополя Микола Лишенко повідомив, що ціни на паливо і продукти в основному стабілізувалися, але в той же час відзначено зростання цін на молочну, рибну та м'ясну продукцію.

"Це сталося через труднощі в поставках через український кордон і з затримками на Керченській переправі. Є великі черги, машини стоять по кілька діб, товари псуються", - сказав Лишенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування