Уряд знайшов формулу виконання "асоціації" з ЄС, яка не дратуватиме РФ - джерело

Четвер, 18 вересня 2014, 10:18

У середу ввечері в Кабінеті міністрів відбулася нарада представників міністерств, долучених до європейської інтеграції, під час якої були погоджені зміни до плану виконання Угоди про асоціацію.

Про це "Європейській правді" повідомило джерело в КМ, причетне до процесу узгодження.

Як повідомляла Європейська правда, 17 вересня на засіданні Кабміну було ухвалено розпорядження "Про затвердження плану заходів з виконання Угоди про асоціацію... на 2014-2017 роки".

В текст даного плану увійшли також посилання на економічну частину Угоди.

Як відомо, виконання цієї частини згідно з "брюссельськими домовленостями" України, Росії та ЄС мало бути відкладене до 2016 року. Однак в рішенні КМ в якості термінів виконання низки пунктів вказаний 2014-2015 роки.

Ухвалення даного документа викликало дипломатичні протести з боку Російської Федерації, де вважають, що Україна порушує "брюссельський пакет".

"Враховуючи чутливість питання, ми вирішили внести деякі зміни в текст уже ухваленого розпорядження. Документ буде опублікований з правками", - пояснило ЄвроПравді джерело в уряді.

За даними ЄвроПравди, до "конфліктних" пунктів плану буде додана зноска з наступним текстом:

"Термін реалізації та впровадження нормативно-правових актів, розроблених на виконання цього розділу, визначається відповідно до умов тимчасового застосування".

Таким чином, українська сторона отримала аргумент у перемовинах з РФ - де-юре виконання економічної частини буде відкладене.

В той самий час згадки про неї лишаються в документі, що дозволить уряду Яценюка уникнути критики з боку українського суспільства з цього приводу.

Станом на 10.00 19 вересня план виконання УА ще не опублікований на урядовому порталі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування