Голова фонду "Крим": Меджліс вигнали з будівлі, щоб зняти прапор України

Четвер, 18 вересня 2014, 15:31

Голова благодійного Фонду "Крим" Різа Шевкієв вважає, що окупаційна влада Криму намагаються знищити його фонд.

Про це він сказав "Українській правді", коментуючи телефоном той факт, що судові пристави заблокували будівлю фонду в Сімферополі, на Шмідта, 2, в якому засідав Меджліс кримсько-татарського народу.

"Сьогодні прийшли судові пристави і, виявивши в фойє людей, - хоча робочі місця ми звільнили (відповідно до постанови суду - ред.) - Вручили готові акти та протоколи, з вказівками суми штрафу", - сказав Шевкієв.

При цьому глава фонду "Крим" наголосив, що напередодні було заарештовано його банківські рахунки - і судові пристави не пояснили йому, як оплачувати штраф.

"Створюють такі умови, щоб я не міг оплатити, щоб пеня зростала ... Намагаються фонд знищити ...", - сказав Шевкієв.

"Поштою сьогодні прийшла ухвала суду - з позовом прокуратури АРК ...", - сказав він і зазначив, що документ містить 3 зауваження.

Одне з них стосується того, що Меджліс проводить засідання саме в офісі на Шмідта, 2, а інше - що Мустафа Джемілєв, будучи персоною нон-грата в Криму, залишається засновником фонду.

"Засновник з'являється в житті фонду один раз - він засновує його", - підкреслив Шевкієв.

Глав Фонду "Крим" наголосив, що робота в будівлі на Шмідта, 2, не проводиться.

"Але у них же мета - забрати будівлю і зняти прапор України з фасаду", - сказав він.

Шевкієв зазначив, що будівля є власністю благодійної організації Фонд "Крим", яка надає його Меджлісу для потреб кримсько-татарської громади.

Глава фонду також сказав, що рішення суду може бути оскаржено, але він не сумнівається в успішності цієї справи. "Юристи працюють - але, як то кажуть, а судді хто?", - сказав Шевкієв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News