Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не уявляє, щоб закон хтось міг змінити після голосування

Четвер, 18 вересня 2014, 17:48

Голова партії Блок Петра Порошенка Юрій Луценко стверджує, що закон про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу було ухвалено саме в такій редакції, яку оприлюднено на сайті парламенту після голосування.

Про це він сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

"За моєю інформацією, той текст, який оприлюднено після ухвалення, і голосувався, - я собі не уявляю, щоб закон хтось міг змінити після голосування", - сказав Луценко.

При цьому Луценко пояснив, що дещо відрізнявся той варіант законопроекту, який потрапив у ЗМІ до голосування.

"Це був один із варіантів, який готувався до внесення до Верховної Ради, потрапив у руки журналістам, і це нормально. Його було опубліковано. І в останню ніч (перед голосуванням) його було підкориговано", - каже політик.

Як повідомлялося, журналісти виявили, що текст закону №5081 про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей, який було оприлюднено на сайті ВР, відрізняється від того, який потрапив у їхнє розпорядження напередодні голосування.

"Українська правда" звернулася за коментарем до прес-секретаря президента Святослава Цеголка, але не отримала його.

Народний депутат Анатолій Гриценко також заявляв, що текст закону №5081 було змінено після його ухвалення парламентом.

"А саме, не Верховна Рада (як було написано в проекті), а генерал-лейтенант СБ Василь Грицак, керівник Антитерористичного центру при СБУ особисто визначатиме, які саме території Донбасу отримують "особливий статус", - уточнює Гриценко.

Як зазначив народний депутат, у нього залишився екземпляр законопроекту, який роздали депутатам вранці 16 вересня.

"Його вніс президент, зареєстровано в Раді того самого дня (є відповідний штамп реєстрації), на проекті - підпис президента. Іншого проекту депутати не бачили. 277 депутатів проект "схвалили" одразу в цілому, без будь-якого обговорення, без внесення поправок", - наголосив Гриценко.

Як повідомлялося, Верховна Рада на закритому засіданні 16 вересня ухвалила президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також щодо проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування