Червоний Хрест не буде супроводжувати третій гумконвой Путіна

Четвер, 18 вересня 2014, 22:13

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не бачить сенсу брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою для жителів південного сходу України.

Про це російському виданню ИТАР-ТАСС повідомила прес-секретар МКЧХ Анастасія Ісюк.

"Наразі ми не бачимо сенсу у тому, щоби брати участь у підготовці третього конвою", - сказала вона.

"Під час переговорів щодо першого та другого конвоїв ми підкреслювали, що Україна та Росія повинні дійти згоди з усіх технічних питань проходження автоколони, включаючи роль МКЧХ як гуманітарної організації", - нагадала Ісюк, зазначивши, що "остаточних угод досягнуто не було, і обидва конвої вирушили без супроводу МКЧХ ".

"Наші співробітники працюють в Луганську і за необхідності готові надати експертну підтримку місцевій владі у розподілі допомоги, - запевнила вона. - Крім того, ми надаємо допомогу медичним установам і працюємо над тим, щоб отримати доступ до осіб, затриманих в результаті конфлікту".

Як відомо, в ніч на 13 вересня 2014 року російська сторона вдруге здійснила незаконне переміщення в Україну так званого гуманітарного вантажу.

Раніше, 22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з першою гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В РФ заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, згідно з оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виготовляються патрони для стрілецької зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування