СБУ і ГПУ не знайшли фактів втручання в роботу системи "Рада" 16 вересня

П'ятниця, 19 вересня 2014, 11:48

Служба безпеки і Генпрокуратура не встановили фактів втручання в роботу системи голосування "Рада" 16 вересня під час голосування законів про особливий статус Донбасу.

Про це у п'ятницю повідомляє прес-служба парламенту.

Зазначається, що на звернення спікера ВР Олександра Турчинова до ГПУ та СБУ відбулася комплексна перевірка роботи апарату Верховної Ради та системи "Рада" під час розгляду питань на закритому засіданні Парламенту 16 вересня 2014 року.

Відповідно до акту перевірки, жодних фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи до, під час або після голосування не виявлено, зазначено в повідомленні.

Відповідно до акту перевірки: "Робота програмно-технічного комплексу - система "Рада-3" під час пленарного засідання Верховної Ради 16 вересня 2014 року проходила у штатному режимі, згідно з нормою регламенту Верховної Ради (про режим проведення закритого засідання).

З відповідним відключенням від інших автоматизованих систем Верховної Ради.

"Фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи під час перевірки не встановлено", - наголошують силовики.

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада у закритому режимі ухвалила два закони щодо Донбасу: про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про амністію "учасників збройних формувань" і членів самопроголошених "органів" у Донецькій та Луганській областях, які складуть зброю, звільнять людей із полону та зайняті приміщення.

Згодом деякі депутати заявили, що ці закони голосували з порушенням процедури, при вимкненому табло системи "Рада". Як написав Анатолій Гриценко, "табло було мертвим, ніхто з депутатів не міг бачити, хто і як голосує".

Депутати фракції "Свобода" і частина фракції "Батьківщини" заявили, що не голосували за ці законопроекти, а показово витягнули картки з системи "Рада" і підняли їх над головами, що знімали на телефони.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News