Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала диверсантів та агента російського шпигуна на Донбасі

П'ятниця, 19 вересня 2014, 14:00

Служба безпеки затримала мешканця Краматорськ Донецької області, який збирав розвіддані про сили АТО та передавав їх російському шпигуну.

Про це повідомляє прес-служба СБУ

Згідно з повідомленням, він передавав дані офіцеру ГРУ ГШ ЗС російської Федерації на прізвисько "Макс".

Громадянин України "Я", 1972 р.н., збирав відомості про чисельність особового складу, вид та кількість озброєння та військової техніки підрозділів ЗС України.

Шпигун також відстежував польоти українських військових літаків та повідомляв про них своєму кураторові.

СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.112 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Крім того, СБУ спільно з бійцями добровольчих батальйонів протягом останніх діб затримала 10 українців, причетних до терористичної діяльності в населених пунктах Волноваха та Краматорськ на Донеччині.

Серед затриманих – інформатори незаконних військових формувань, члени розвідувально-диверсійних груп, провокатори, які закликали місцевих мешканців для протиправних акцій для дестабілізації ситуації у регіоні.

У Волновасі затримано трьох зловмисників, які розгорнули у місті інформаторську мережу для збору розвідданих про місця дислокації, чисельність та маршрути переміщення сил АТО.

У визначений час правопорушники "виходили на зв’язок" та передавали  зібрані відомості до т.зв. штабу "ДНР".

Того ж дня у Краматорську контррозвідка СБУ затримала громадянина України "Т", 1985 р.н., який забезпечував пропускний режим на блокпостах терористів.

Встановлено, що "Т" добровільно вступив до бандформування. Протягом окупації м. Краматорська бойовиками "Т" з автоматом в руках патрулював вулиці міста, залякуючи та грабуючи місцевих мешканців, охороняв "місцеве НКВД" у м. Слов’янськ.

Служба безпеки продовжує пошук диверсантів та учасників злочинних формувань.

На засадах довіри і співпраці громадяни, які володіють інформацією про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності, можуть повідомити її на гарячу лінію call-центру СБУ або на поштову скриньку callcenter@ssu.gov.ua 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...