Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дедалі менше росіян радіють через анексію Криму

Вівторок, 2 вересня 2014, 12:23

Кількість росіян, які радіють через анексію Криму Росією, схвалюють дії Кремля у цьому напрямку та готові самі через це страждати суттєво зменшилася з квітня.

Це випливає з результатів опитування, проведеного російським "Левада-Центром".

Так, у квітні кількість тих, кого тішило приєднання Криму, становила 23%, зараз — 16%. Також кількість тих, хто схвалює такі дії, зменшилась з 46% до 40%.

Крім того, у квітні відчуття протесту і обурення за такі дії висловлювали менше 1% опитаних, зараз таких 2%.

Також менше росіян зараз готові йти на особисті фінансові обмеження заради Криму. Так, у березні 19% громадян готові були значною мірою заплатити за анексію, зараз таких 12%. У повній мірі в березні були готові поплатитися 7%, зараз — 5%.

Зовсім не готові йти на будь-які обмеження 28% росіян проти 19% березневих.

В той же час збільшилась кількість громадян РФ, які впевнені, що Крим має бути російським — 73% зараз проти 64% у березні. Лиш 4% вірять, що півострів має бути українським (у березні таких було 14%).

Також все більше росіян впевнені, що в українців анексія Криму викликає негативні відчуття. Так, 38% вважають, що через це українці ненавидять Росію загалом (у березні таких було 24%). Ще 23% вважають, що погіршилось відношення українців до російського керівництва, але не країни (проти 18% у березні).

Опитування проводилось 22 – 25 серпня, було опитано 1600 людей старших 18 років в 134 населених пунктах в 46 регіонах Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...