У Криму створюють "антимайданні дружини"

Вівторок, 2 вересня 2014, 13:41

У Криму формують "антимайданні дружини" для того, щоб зупиняти з поліцією спроби опозиції до російської влади проявити свою позицію.

Голова "Антимайданної ради" і президент фонду підтримки ветеранів "Отрада", направили незаконному в.о. голови Ради міністрів Криму Сергію Аксьонову та керівнику Севастополя Сергію Міняйлу лист із проханням сприяти їхній роботі, пишуть "Известия".

"Ми готові надавати списки народних дружин і координаторів дружин для перевірки їх у правоохоронних структурах у рамках № 44-ФЗ "Про участь громадян в охороні громадського порядку" у найкоротший термін", - говориться в листах.

"Дружина має складатися з 10 осіб із "десятником", він має бути безпосередньо задіяний на координацію зі штатним співробітником правоохоронної системи РФ. Число десятків і міра залучення їх у конкретних місцях буде визначатися правоохоронними структурами", - додається в них.

У листах уточнюється, що до складу дружин увійдуть ветерани правоохоронних органів, а право на таку діяльність їм надається федеральним законом РФ"Про ветеранів".

Як заявили автори листів газеті, дружини почнуть свою роботу вже з вересня.

Голова "Антимайданної ради" Євген Шабаєв стверджує, що листи були відправлені усім головам регіонів РФ, території яких межують із Україною, а також головам регіонів центральної Росії.

У першу чергу дружини почнуть свою роботу в цих суб'єктах, а в перспективі – по всій країні, сказав він.

Їхнім головним завданням стане "захист конституційного ладу РФ", у тому числі запобігання різних провокацій і терактів, заявив Шабаєв.

Член ради, гендиректор Інституту ЄврАзЕС Володимир Лепьохін вважає, що такі дружини потрібні, тому що можуть виконувати "не властиві правоохоронним органам функції". 

"У цих дружин буде кілька завдань: моніторинг політичного простору й вироблення технологій і реакції – наприклад, проведення альтернативних акцій… Система державного реагування має стати більш ефективною за участю, у тому числі, населення", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...