Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лаврова заявили, що військ РФ в Україні немає, а заклики Європи "нікчемні"

Субота, 20 вересня 2014, 16:32

У МЗС РФ назвали "нікчемним" рішення Комітету міністрів Ради Європи від 17 вересня, в якому міститься заклик до Росії забезпечити виведення російських військ з території України.

Як повідомляє прес-служба МЗС РФ, про це заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

"Ряд положень рішення Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) від 17 вересня в т.ч. по згаданому питанню, не мають нічого спільного з дійсністю. Російські війська на території України не перебувають", - заявив Лукашевич.

Також він заявив, що "КМРЄ не володіє ні мандатом, ні інструментарієм для того, щоб виносити судження з таких питань, тим більше щось" визнавати ".

"Розглядаємо згадані пасажі прийнятого тексту як продиктовані Комітету міністрів ззовні і продавлені ідеологізованим арифметичною більшістю при голосуванні", - додам представник МЗС РФ.

За словами Лукашевича, "в рішенні проігноровано головне - відповідальність КМРЄ за наполегливу відмову української влади припинити масове нехтування в цій країні норм Європейської конвенції про права людини (ЄКПЛ), в т.ч. розслідувати відповідно до її нормами трагічні події, що забрали велике число людських життів ".

"В силу цих причин згадане рішення КМРЄ мізерно, має лише пропагандистське значення для його авторів, які не соромляться зловживати високим авторитетом Комітету міністрів Ради Європи в своїх спробах зірвати крихкий процес національного примирення на Україні", - підсумував він.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування