У Херсоні організатори "тітушок" готували вибухи на День міста

Субота, 20 вересня 2014, 17:50

Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність правопорушників, які готувалися вчинити у обласному центрі провокації з використанням вибухівки.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

"Зловмисники планували здійснити вибухи під час святкування "Дня міста" для дестабілізації ситуації та сіяння паніки серед мирних жителів", - зазначили в СБУ.

Так, на "гарячу лінію" СБУ надійшла інформація, у результаті перевірки якої затримано місцевого мешканця, який запланував цю диверсійну акцію.

"Під час обшуку у автівці затриманого вилучено вибухові пристрої, тротилову шашку з детонатором.  У помешканні цього громадянина виявлено записник із списком так званих "тітушок", яких у січні-лютому ц.р. автобусами возили  до Києва для участі у "Антимайдані", - зазначили в СБУ.

Окрім того група зловмисників також провокаційно розфарбовувала у кольори російського прапору будівлі та паркани у центрі Херсона.

Під час розмальовування у "триколор" іншої держави зупинок міського транспорту правоохоронці затримали двох місцевих мешканців – 1961 та 1991 р.н. Стосовно цих осіб міліцією складено протоколи про адміністративні порушення.

За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами слідчі СБУ відкрито кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування