Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні провели свої "Марші миру". Без сепаратистів не обійшлося

Неділя, 21 вересня 2014, 19:18

У Харкові та Дніпропетровську провели акції на підтримку "Маршу миру" у Москві.

Так, у харківській акції взяли участь близько 500 осіб, багато хто прийшов з маленькими дітьми. Люди пройшли з державними прапорами України від пл.Свободи до Генерального консульства РФ, скандуючи "Ні фашистам з Кремля!", "Рашизм не пройде!", "Жінки Росії, зупиніть своїх дітей!".

Біля будівлі консульства, оточеного кількома кордонами міліції, учасники ходи заспівали гімн України, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих "у цій безглуздій війні" і запустили в небо паперових голубів, журавликів і літачки.

Потім колона пройшла до військового госпіталю, де учасники акції висловили подяку бійцям, постраждалим в ході АТО, і лікарям, які їх лікують.

Як повідомили очевидці у соцмережах, пізніше на пл.Свободи у Харкові відбулася сутичка між патріотами та сепаратистами. Частину сепаратистів міліція відправила у автозаки. 

Разом з тим у Дніпропетровську близько 500 осіб взяли участь у "Марші миру".

Акція почалася близько 12:00, учасники пройшли по проспекту ім. Карла Маркса від площі Героїв до парку ім. Глоби, де провели мітинг.

Люди прийшли у вишиванках та одязі із національною символікою, з плакатами "Україна - світ", "Україна понад усе", "Українська нація - нація світу", "Ні війні", а також синьо-жовті прапори, букети з колосків пшениці та паперових голубів миру.

Волонтери-учасниці заходу також збирали кошти на підтримку української армії, зокрема, на придбання тепловізора.

Інтерфакс-Україна, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування