Російський представник ОБСЄ: Зону безпеки на Донбасі розділять на 5 секторів

Понеділок, 22 вересня 2014, 14:53

Зона безпеки на сході України буде розділена на п'ять секторів, за ними будуть спостерігати близько 350 представників ОБСЄ.

 Про це повідомив у понеділок  ИТАР-ТАСС постійний представник РФ при організації Андрій Келін.

"Розбивка зони спостереження на сектори є: у Луганську й Донецьку будуть працювати по 90-100 спостерігачів, у Краматорську, Маріуполі й Антрациті - по 50", - сказав він.

Параметри зони безпеки були узгоджені 19 вересня в Мінську на засіданні контактної групи по Україні за участю представників України, ОБСЄ, Росії, ДНР і ЛНР і зафіксовані в меморандумі про виконання положень протоколу за підсумками консультацій контактної групи (5 вересня) щодо кроків, спрямованих на реалізацію мирного плану на сході України.

 Карта kommersant.ru

"Вищевказану зону доцільно розділити на сектори, кількість і кордони яких погодити в ході підготовки до роботи місії", - відзначається в документі.Він, зокрема, передбачає розгортання в зоні припинення застосування зброї моніторингової місії ОБСЄ в складі груп спостерігачів протягом доби.

Келін також повідомив, що Німеччина готова направити в Україну до 10 військових безпілотних літаків і 100 осіб персоналу для потреб спостережної місії ОБСЄ, що працює на сході країни.

За його словами, вони можуть бути розміщені, як тільки будуть погоджені всі модальності, пов'язані з розміщенням апаратів і військового персоналу.

Келін відзначив, що поставки літальних апаратів для спостереження за буферною зоною здійснюються по декількох каналах. Зокрема, ще в серпні австрійська компанія Schiebel одержала контракт на поставку безпілотних апаратів вертолітного типу.

"Крім того, готується розгортання німецьких і французьких безпілотників. Найбільш готовий варіант до розгортання - це німецькі", - сказав він.

"Буде близько десяти БПЛА. Це спеціалізовані військові апарати - малі розвідувальні літаки", - уточнив російський дипломат. За його даними, " їх буде супроводжувати велика команда фахівців, і вони повинні входити до складу місії ОБСЄ".

"Скільки це буде людей - а потрібні фахівці, експерти з логістики, оператори, навідники, охорона, - напевно, більш 100 людина", - припустив він. 

Як вважає Келін, розміщення апаратів буде зроблено, як тільки будуть погоджені всі деталі місії.

"Є ряд специфічних речей, які має доведеться відпрацювати в рамках мандата, тим більше якщо там буде перебувати якийсь військовий персонал", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...