ЦВК відмовилася реєструвати 21 кандидата від партії "Воля"

Вівторок, 23 вересня 2014, 11:47

ЦВК відмовила у реєстрації 21 кандидату у депутати від партії "Воля" .

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, член партії Юрій Дерев'янко.

"Це безпрецедентно. Рідна сестра регіоналки Олени Лукаш (яка зараз перебуває у розшуку та переховується у Росії) - Секретар ЦВК Тетяна Лукаш, побачивши моє прізвище у реєстраційних документах, не знайшла нічого кращого, як знайти формальну причину для того, аби не допустити і мене, і моїх однопартійців на вибори", - написав Дерев'янко.

Водночас, як наголошує Дерев'янко, ЦВК зареєструвала 205 комуністів, 127 колишніх регіоналів.

У свою чергу в ЦВК заявили, що подані партією "Воля" документи не відповідають вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Зокрема, там вказують на те, що рішення Позачергових і Національних зборів партії "Воля" щодо висування кандидатів у народні депутати України було підписано головуючим на зборах Галабалою О. та секретарем зборів Маньковським М. та не засвідчено печаткою партії.

Крім того, як зазначають у Центрвиборчкомі, головою Національного Секретаріату цієї партії є Анна Мельник та підписувати партійні документи має право лише вона.

"Таким чином, до Комісії, не було подано рішень вищого керівного органу Політичної партії "Воля" про висування кандидатів у народні депутати України від цієї партії, передбачених пунктом 2 частини першої статті 55 Закону "Про вибори народних депутів".

Відтак, подані Політичною партією "Воля" документи з юридичної точки зору, не є тими документами, на підставі яких ЦВК могла б ухвалити рішення про реєстрацію кандидатів в народні депутати", - наголошують в ЦВК.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News