"Воля" подала в суд на ЦВК через відмову реєструвати кандидатів

Вівторок, 23 вересня 2014, 19:58

Політична партія "Воля" подала позов до Київського апеляційного адмінсуду з вимогою скасувати рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів партії.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка.

У позові політична партія просить скасувати постанову Центральної виборчої комісії від 22 вересня 2014 року №1075 "Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України, висунутих партією "Воля", в одномандатних виборчих округах".

Також позивач просить зобов'язати Центральну виборчу комісію повторно розглянути подані партією "Воля" документи для реєстрації кандидатів у народні депутати.

Як відомо, рішення ЦВК про відмову партії у реєстрації ухвалене на підставі статті 60 закону "Про вибори народних депутатів України". Зокрема, у зв'язку з тим, що рішення позивача про висування кандидатів не відповідає вимогам чинного законодавства.

У ЦВК вказують на те, що рішення позачергових і національних зборів партії "Воля" щодо висування кандидатів у народні депутати України було підписано головуючим на зборах Галабалою та секретарем зборів Маньковським та не засвідчено печаткою партії.

Крім того, як зазначають у Центрвиборчкомі, головою Національного Секретаріату цієї партії є Анна Мельник, та підписувати партійні документи має право лише вона.

"Ні в законі, ні в статуті позивача, ні в положенні немає вимоги скріплювати рішення Національних зборів партії печаткою", - цитують позов у прес-службі Дерев'янка.

"Також вказано, що протокол зборів партії підписують головуючий та секретар, а не Голова Національного секретаріату. Тобто, рішення позивача прийнято у суворій відповідності до норм чинного законодавства, а відповідач безпідставно зробив висновок про наявність порушення та безпідставно відмовив в реєстрації кандидатів, висунутих позивачем", - наголошується в позові.

Як зазначається в документі, будь-які сумніви у тому, що рішення Національних зборів є саме "рішенням вищого керівного органу партії, прийнятого відповідно до її статуту, про висування кандидата у депутати від партії" усуваються при врахуванні тієї обставини, що рішення було подано разом із заявою про реєстрацію кандидатів в депутати, яка, в свою чергу, містила і печатку партії, і підпис Голови Національного Секретаріату.

"Крім того, звертаємо увагу суду на те, що навіть якби рішення позивача і не відповідало певним формальним вимогам законодавства, це не є підставою для відмови в реєстрації кандидатів, висунутих позивачем", - йдеться в позові.

Як відомо, 22 вересня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам у народні депутати від ПП "Воля" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування