Медведєв хоче, щоб біженців з України розкидали по регіонах РФ

Середа, 24 вересня 2014, 18:31

Біженці з України повинні працевлаштовуватися в Росії з урахуванням потреб регіонів у тих чи інших фахівцях.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з главою ФМС Росії Костянтином Ромодановським.

"Що стосується працевлаштування, це важлива тема з урахуванням нестачі низки професій та фахівців в певних областях у нас в країні", - зазначив він.

Медведєв підкреслив, що "потрібно цей ресурс використовувати, але так, щоб це було доцільно з урахуванням розподілу праці на нашому ринку".

"Не просто, щоб в одному місці одні й ті ж фахівці були, наприклад, фахівці охорони здоров'я, а з точки зору розосередження фахівців по території всієї країни", - сказав Медведєв.

Глава російського уряду, говорячи про біженців, зазначив, що "це саме та група людей, яку ми зобов'язані брати на утримання".

"Вони залишаються працювати, жити у нас, і потрібно вирішувати питання їхнього облаштування, влаштувати в школу, на роботу", - сказав прем'єр.

Він пояснив, що під облаштуванням має на увазі не просто надання місця в пункті тимчасового розміщення, "а в широкому сенсі влаштування як особи, що тимчасово знаходиться на території РФ з перспективою того, що людина, можливо, залишиться, або буде жити досить довго, і їй потрібно вирішувати низку різних життєво важливих питань".

Ромодановський повідомив, що працюють близько тисячі пунктів тимчасового розміщення для тих, хто не має можливості гостювати у родичів та знайомих.

Разом з тим він додав, що цифри змінюються. За його словами, регіони зараз активно займаються підготовкою до облаштування біженців на осінньо-зимовий період.

Говорячи про фахівців, які приїжджають з України, він зазначив, що регіони ними задоволені, і ці люди затребувані на російському ринку.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування