Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відмова від позаблокового статусу не допомагає мирному процесу в Україні – Лавров

П'ятниця, 26 вересня 2014, 22:58

Заяви про відмову від позаблокового статусу України не допомагають налагодженню мирного процесу на сході країни.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції в Нью-Йорку, пише російський "Інтерфакс".

"Іноді створюється враження, що деякі члени українського уряду, зокрема, пан Яценюк, який був призначений Верховною Радою прем'єр-міністром, він не підтримує кроки, які ведуть до нормалізації обстановки на південному сході України", - сказав він.

Лавров додав: "Він виступає з досить різких позицій, постійно порушує тему про відмову від позаблокового статусу. Це все не допомагає тим діям, які здійснюються, як я розумію, за дорученням президента Порошенка".

Росія, за словами Лаврова, в контактах з європейськими та американськими партнерами постійно привертає увагу до того, що на сторони конфлікту потрібно впливати в конструктивному напрямку, а не підбурювати до підривних дій щодо мирного процесу.

Разом з тим російський міністр висловив надію на те, що процес врегулювання на сході України "стане стійким".

Як відомо, на засіданні РНБО України від 28 серпня було ухвалене рішення, в якому, серед іншого, зазначається, що Кабінет міністрів "невідкладно" зобов'язаний "розробити і подати президентові України для внесення на розгляд Верховної Ради України як невідкладний законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості".

Відповідне рішення РНБО Петро Порошенко підписав 24 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування