ЛАВРОВ: В УКРАЇНІ ВОЮЮТЬ РОСІЯНИ-ДОБРОВОЛЬЦІ

Неділя, 28 вересня 2014, 10:48

У конфлікті на південному сході України брали участь добровольці з числа росіян.

Про це в інтерв'ю телеканалу Bloomberg заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи заяви, що в Україні були випадки загибелі російських військовослужбовців.

"Там багато добровольців, багато з них росіяни. Але вчора по телевізору показували і американця, у нього брали інтерв'ю, він був в Балаклаві. Були й громадяни Росії, які билися на боці батальйонів, створених і оплачуваних українськими олігархами. В цих батальйонах воювало багато поляків, литовців, європейців. Але деякі билися і на боці повсталих. Були інтерв'ю з іспанцем, жінкою з Німеччини ", - зазначив Лавров.

"Ми ніколи не заперечували, що там воюють російські добровольці", - вказав Лавров.

"Був епізод, коли БТР російської армії виявився на українській території. Але було багато і зворотних випадків, коли українські БТР виявлялися глибоко в Росії. У всіх епізодах вони заявляли, що сталася помилка, після чого їх відпускали", - додав глава МЗС РФ. 

"Але питання не в тому, хто б'ється, яка країна посилає допомогу кому. Якщо концентруватися на цьому, то ми будемо дискутувати вічно. Головне - почати національний діалог", - заявив міністр.

ИТАР-ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування