Меджліс готує мітинги на захист прав людини в Криму та Курултай за межами півострова

Неділя, 28 вересня 2014, 11:34

Меджліс кримськотатарського народу має намір ініціювати проведення мітингів у Криму згідно із законодавством Росії, які будуть спрямовані на захист прав людини.

Відповідне рішення було прийнято в ході засідання Меджлісу, повідомляє QHA.

"Ми дійшли згоди, що будемо проводити мітинги, спрямовані на захист прав людини в Криму, згідно з порядком, встановленим законом РФ. Якщо заборонятимуть проводити мітинги, будемо оскаржувати дані рішення в суді", - повідомив заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз.

У свою чергу керівник секретаріату Меджлісу Дилявер Акієв повідомив, що мітинги будуть проводитися згідно законодавству Росії.

"Ми плануємо проводити мітинги, спрямовані на захист прав людини в Криму в порядку, встановленому законом РФ. Вважаючи, що як звичайно, за сформованою вже тенденції, нам будуть відмовляти під різними приводами, ми будемо шукати можливість оскаржити ці відмови в судових органах", - розповів Акієв.

Також в ході засідання обговорювалося питання про проведення чергової сесії Курултаю кримськотатарського народу до кінця 2014 року. Про місце і дату поки конкретного рішення не було прийнято.

За словами Акієв, на даний момент ведуться переговори про місце і дату його проведення:

"Варіанти такі - це Крим, Київ, Туреччина - Стамбул".

Засідання проводилося під керівництвом голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за допомогою Skype. В ході нього було прийнято заяву, в якій йдеться про утиски кримських татар і його представницького органу - Меджлісу в Криму.

Також були засуджені беззаконні дії по відношенню до кримськотатарського народу з боку "влади" Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News