Росія стягує техніку до Джанкою та шпигує за силами АТО з Мі-8

Неділя, 28 вересня 2014, 12:57

Російська Федерація на території анексованого Криму стягує військову техніку до адмінкордонів з Херсонською областю.

Про це в ході брифінгу заявив спікер ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

Так, прикордонники зафіксували переміщення російської військової техніки і посилення військового групування НД РФ.

"На залізничну станцію Джанкой (Крим) з Керчі прибув ешелон у складі 30 платформ з військовою технікою - з близько 30 одиниць бойових машин піхоти (БМП) і бойових машин десанту (БМД). Також там є вантажні автомобілі", - зазначив Лисенко.

За даними Лисенко, на півночі Кримського півострова триває передислокація підрозділів ЗС РФ.

Так, в напрямку пункту контролю "Чонгар" зафіксовано розгортання польового наметового містечка, де перебуває до 300 представників ЗС РФ.

Також російські військові продовжують ведення військової розвідки вздовж лінії кордону України з РФ.

27 вересня прикордонники зафіксували політ двох вертольотів Мі-8 НД РФ уздовж кордону навпроти ділянок відділів прикордонної служби Станично-Луганська і Красноталовка.

"Російські найманці продовжують ведення активної розвідки прикордонних нарядів та за силами АТО. Зокрема 27 вересня біля н.п. Шевченкове (Донеччина) українські прикордонники виявили опорний пункт спостереження на напрямку руху прикордонних нарядів України",  - повідомив Лисенко.

Також в р-ні н.п. Талаківка, Сартана, Гнутове (Донеччина) прикордонники завадили роботі груп, які пересувалися на легкових автомобілях та здійснювали збір інформації щодо пересування підрозділів та дислокації сил АТО.

"Вогневих контктів з терористами у прикордонній зоні та порушень повітряного простору за минулу добу не було, загиблих серед українських військових немає. Троє - поранені", - додав Лисенко. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News