Комбат "Прикарпаття" стверджує, що йому намагаються приписати втрату 14 БТРів

Середа, 3 вересня 2014, 16:38

Командир батальйону "Прикарпаття" Віталій Комар стверджує, що його намагалися змусити підписати документ про те, що у батальйона були 14 БТРів, які згоріли під час бойових дій в зоні АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній депутат Коломийської міськради Юрій Палійчук.

"У ці хвилини Віталій Комар сидить у слідчого військової прокуратури в Одесі. Зв’язку з ним немає. Останнє, що він встиг повідомити – його змушують підписати документ, згідно якого він нібито отримав 14 БТР-ів і всі вони згоріли в зоні бойових дій", – написав Палійчук.

В обмін на це, за його словами, обіцяють "спустити справу на гальмах", а в протилежному випадку – арештувати.

"Щоб ви розуміли, БТР-ів батальйон взагалі не бачив. З техніки у них були лише шкільні автобуси", – додав Палійчук.

У розмові з "Українською правдою" він додав, що в батальйоні "Прикарпаття" служать багато його друзів, тому він обізнаний у ситуації і впевнений у безпідставності всіх звинувачень на адресу батальйону.

У свою чергу у прес-службі Військової прокуратури південного регіону "Українській правді" заявили, що наразі Комар не арештований, з ним лише проводяться слідчі дії.

Як відомо, військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону розслідує справу про дезертирство бійців батальйону "Прикарпаття".

26 серпня більш як 300 військовослужбовців відмовилися від несення військової служби під Іловайськом у бойовій обстановці, покинули бойові позиції та відбули до місця постійної дислокації в Делятині Івано-Франківської області.

За словами бійців, у них більше не було можливості і техніки для продовження служби.

Як відомо, раніше Івано-Франківська облдержадміністрація продемонструвала лист від РНБО, згідно з яким рішення про відведення батальйону на місце дислокації було прийняте начальником Генштабу, а отже мова не йде про дезертирство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...