Захист Савченко поскаржився в Генпрокуратуру РФ на LifeNews

Вівторок, 30 вересня 2014, 02:58

Захисники української льотчиці Надії Савченко звернулися в Генпрокуратуру Росії у зв'язку з тим, що, на їхню думку, російський телеканал LifeNews незаконно оприлюднив оперативне відео етапування підсудної.

Про це заявив адвокат української військової Марк Фейгін в ефірі програми "Шустер Live".

"Це оперативна зйомка, вона взагалі в принципі не може бути оприлюднена, взагалі ніколи, якщо це тільки не дозвіл суду або спеціальних відомчих служб (...) Це предмет для серйозного звернення в наглядові органи Генеральної прокуратури за ст.124 КПК. Ну і надалі, безумовно, судового оскарження...", - сказав він.

На думку Фейгіна, відео дискредитує льотчицю.

Крім того, адвокат Савченко висловив думку, що її включення в передвиборний список партії "Батьківщина" є позитивним фактом.

"Я вважаю, що захищати лідера блоку, який балотується в Раду, краще, ніж просто старшого лейтенанта Савченко", - сказав він.

Як відомо, заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий вважає, що включення льотчиці Надії Савченко у виборчий список "Батьківщини" під номером один ускладнило її звільнення з російського полону.

Савченко була затримана бойовиками на Донбасі, а потім відправлена ​​до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі журналістів ВГТРК під Луганськом. 

З середини липня вона перебувала під арештом в воронезькому СІЗО. 

Днями Савченко була переведена з Воронежа до Москви. Їй призначена психіатрична експертиза.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування