Москва хоче від Києва документ про те, що зону вільної торгівлі з ЄС відкладено

Вівторок, 30 вересня 2014, 10:03

У Москві хотіли б отримати від Києва документ про те, що імплементацію угоди між Євросоюзом і Україною про зону вільної торгівлі відкладено до кінця 2015 року.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє "Інтерфакс".

"Європейська комісія такий документ випустила, у юридичному сенсі цього цілком достатньо, але політично, звісно, було б важливим, щоб Україна теж такий документ зробила. Ми чекаємо, принаймні, від українських колег такого рішення", - сказав він.

Улюкаєв наголосив: у Москві не вважають, що заява української сторони про початок імплементації угоди про Асоціацію з ЄС із 1 листопада суперечить раніше досягнутим домовленостям між РФ, Єврокомісією й Україною.

"Відповідно до заяви Єврокомісії всі статті, які стосуються тарифів, технічного регулювання, усього, про що ми домовилися, не набувають чинності до 31 грудня 2015 року", - наголосив він.

При цьому голова Мінекономрозвитку РФ додав, що "ми нічого не знаємо", чи готується у Києві документ, аналогічний ухваленому в ЄС.

Як відомо, у понеділок Рада ЄС ухвалила рішення щодо перенесення до кінця 2015 року початку імплементації угоди про зону вільної торгівлі ЄС-Україна.

Угода про ЗВТ є частиною угоди України і Євросоюзу про асоціацію.

Рішення Ради ЄС прийнято на виконання домовленостей, досягнутих 12 вересня на зустрічі голови МЗС України Павла Клімкіна, Улюкаєва й представника ЄС із питань торгівлі Карела де Гюхта.

Разом із тим тимчасове застосування угоди про асоціацію з 1 листопада цього року буде поширюватися на ті частини документа, які стосуються зовнішньої політики, внутрішніх справ, секторальної співпраці й інституційної частини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування