Аваков не боїться, що його реформа МВС посилить сепаратизм

Вівторок, 30 вересня 2014, 11:21

Реформа МВС не спричинить посилення сепаратистських тенденцій у відомстві, бо "муніципальна міліція" буде "міліцією без зброї".

Про це заявив в інтерв'ю "Фокусу" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він розповів, що зробить з міністерства "офіс, який всього лише керує декількома підконтрольними йому підрозділами".

"Тому наша реформа передбачає зміну системи управління всередині МВС, за якої міністр стане рівновіддаленою фігурою від усіх служб, що перебувають у структурі міністерства", - розповів Аваков.

"В результаті реформи у нас з'явиться шеф поліції. Причому ця посада буде неполітична, на відміну від посади міністра, якого можуть змінювати в залежності від конфігурації парламентської коаліції", - додав він.

За словами Авакова, після реформи чисельність співробітників МВС скоротиться, але головною проблемою стане якраз набір нових кадрів.

"Якщо взяти за приклад звільнений Слов'янськ, де ми вже почистили склад міліції, то навіть в міському управлінні залишається близько 176 незакритих вакансій - просто немає бажаючих. Тож куди важливіше питання, де взяти нових співробітників", - розповів міністр.

Частково, за його словами, набирати нових співробітників будуть з числа службовців добровольчих спецбатальйонів.

Аваков розповів, що міліціонерам підвищать зарплату і забезпечать гідний соцпакет, щоб вони дорожили своїм місцем.

"Соціальний пакет має бути складений так, щоб кожен був зацікавлений чесно відпрацювати 20 років. Так це діє в США і Європі", - розповів міністр.

Він висловив упевненість, що створення муніципальної міліції не призведе до посилення сепаратизму.

"Ніякої вольниці і приватних армій ніхто допускати не збирається. Ця міліція буде займатися дрібними правопорушеннями і підтримкою громадського порядку. Простіше кажучи, це буде міліція без зброї", - пояснив Аваков.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування